Uniwersalny olej łańcuchowy LHFP 150 SKF doskonale sprawdza się w warunkach temperatur niskich oraz podwyższonych, jakie panują między innymi w zastosowaniach cukierniczych i w przetwórstwie owocowo-warzywnym. Formuła na bazie oleju syntetycznego zapewnia skuteczną ochronę przed zużyciem oraz korozją i zarazem odporność na starzenie oraz utlenianie. Certyfikat NSF H1 oraz “halal”

Oznaczenie

LHFP 150

Opis

Olej dla przemysłu spożywczego (NSF H1)

Ciężar właściwy

0,85

Barwa

bezbarwny

Rodzaj oleju bazowego

syntetyczny estrowy

Zakres temperatury pracy

od –30 do +120°C (od –22 do +248°F)

Lepkość oleju bazowego:
przy +40°C (+104°F) [mm²/s]
przy +100°C (+212°F) [mm²/s]

ISO VG 150
około. 19

Temperatura zapłonu

powyżej +200°C (powyżej +392°F)

Świadectwo NSF

H1 (numer: 136858)

Tagi: Przetwórstwo owocowo warzywne, przemysł spożywczy, praca w niskich temperaturach.

olej do łańcuchów, atesty, niskie temperatury.

Uniwersalny olej łańcuchowy LHFP 150