Uniwersalny olej łańcuchowy LHFP 150 SKF doskonale sprawdza się w warunkach temperatur niskich oraz podwyższonych, jakie panują między innymi w zastosowaniach cukierniczych i w przetwórstwie owocowo-warzywnym. Formuła na bazie oleju syntetycznego zapewnia skuteczną ochronę przed zużyciem oraz korozją i zarazem odporność na starzenie oraz utlenianie. Certyfikat NSF H1 oraz “halal”
|
Oznaczenie |
LHFP 150 |
|
Opis |
Olej dla przemysłu spożywczego (NSF H1) |
|
Ciężar właściwy |
0,85 |
|
Barwa |
bezbarwny |
|
Rodzaj oleju bazowego |
syntetyczny estrowy |
|
Zakres temperatury pracy |
od –30 do +120°C (od –22 do +248°F) |
|
Lepkość oleju bazowego: |
ISO VG 150 |
|
Temperatura zapłonu |
powyżej +200°C (powyżej +392°F) |
|
Świadectwo NSF |
H1 (numer: 136858) |
Tagi: Przetwórstwo owocowo warzywne, przemysł spożywczy, praca w niskich temperaturach.