Olej łańcuchowy LFFM 80 dla przemysłu spożywczego
SKF Olej łańcuchowy LFFM 80 dla przemysłu spożywczego wykazuje szczególnie dobre właściwości użytkowe w warunkach wysokiej wilgotności, jakie panują w garach piekarniczych i suszarniach do makaronu, a także w zastosowaniach, gdzie może następować skraplanie. Zawarty w nim półsyntetyczny olej bazowy o małej lepkości przeciwdziała narastaniu osadów na łańcuchach i zapewnia skuteczną ochronę przed zużyciem oraz korozją. Certyfikat NSF H1 oraz “halal”
Oznaczenie |
LFFM 80 |
Opis |
Olej dla przemysłu spożywczego (NSF H1) |
Ciężar właściwy |
0,89 |
Barwa |
biała |
Rodzaj oleju bazowego |
półsyntetyczny (mineralno-estrowy) |
Zakres temperatury pracy |
od –30 do +120°C (od –22 do +248°F) |
Lepkość oleju bazowego: |
około 80 |
Temperatura zapłonu |
powyżej +200°C (powyżej +392°F) |
Świadectwo NSF |
H1 (numer: 146767) |
Tagi: Przemysł piekarniczy, olej SKF do łańcucha, atesty, NSF, odporny wilgoć.