Olej łańcuchowy LFFM 80 dla przemysłu spożywczego 

SKF Olej łańcuchowy LFFM 80 dla przemysłu spożywczego wykazuje szczególnie dobre właściwości użytkowe w warunkach wysokiej wilgotności, jakie panują w garach piekarniczych i suszarniach do makaronu, a także w zastosowaniach, gdzie może następować skraplanie. Zawarty w nim półsyntetyczny olej bazowy o małej lepkości przeciwdziała narastaniu osadów na łańcuchach i zapewnia skuteczną ochronę przed zużyciem oraz korozją. Certyfikat NSF H1 oraz “halal”

Oznaczenie

LFFM 80

Opis

Olej dla przemysłu spożywczego (NSF H1)

Ciężar właściwy

0,89

Barwa

biała

Rodzaj oleju bazowego

półsyntetyczny (mineralno-estrowy)

Zakres temperatury pracy

od –30 do +120°C (od –22 do +248°F)

Lepkość oleju bazowego:
przy +40°C (+104°F) [mm²/s]
przy +100°C (+212°F) [mm²/s]

około 80
około. 10

Temperatura zapłonu

powyżej +200°C (powyżej +392°F)

Świadectwo NSF

H1 (numer: 146767)

 

Tagi: Przemysł piekarniczy, olej SKF do łańcucha, atesty, NSF, odporny wilgoć.

olej półsyntetyczny do łańcucha

olej łańcuchowy LFFM 80 dla przemysłu spożywczego