Smar do łańcucha piekarni Rocol FOODLUBE Endure 00.

Płynny smar z perfluorowanego poliestru (PFPE), wzmocniony PTFE (PTFE) i odatkami EP oraz AW  do smarowania łańcuchów, kół zębatych, łożysk i innych powierzchni ciernych. Jest także idealny do zastosowania w przekładniach, łożyskach ślizgowych, małych zębatkach, prowadnicach, sworzniach, zaworach, tłokach, śrubach itp.
Środek smarny ma bardzo wysoką odporność i odporność na działanie środków chemicznych, w szczególności środków stosowanych podczas  przemywania alkalicznymi substancjami żrącymi, co prowadzi najczęściej do  znacznego zwiększenia okresów smarowania.
Smar do łańcucha piekarni Rocol FOODLUBE Endure 00 nie ma  negatywnego wpływu na środowisko oraz jest kompatybilny z gumą , tworzywami sztucznymi i metalami.

Smar do łańcucha piekarni Rocol jest kompatybilny z innymi smarami perfluoropolieterowymi firmy Rocol.

Sposób użycia: nakładać smar ręcznie lub za pomocą urządzenia przeznaczonego do nakładania lepkich cieczy. Dokładnie wyczyść węzeł smarny  przed nałożeniem smaru Smar Foodlube Endure 00 nie powinien być mieszany z żadnymi innymi smarami.

Podstawowe dane produktu Rocol FOODLUBE Endure 00
Norma Treść Jedn. Wynik
Kolor   Bezbarwno-biały
Konsystencja Gęsty płyn o wysokiej lepkości
Skład: baza – perfluorowany poliester (PFPE), zagęszczacz – politetrafluoroetylen (PTFE), dodatki EP, dodatki przeciwzużyciowe AW.
  Temperatura pracy ° C -25  do 280
ISO 2137 Penetracja przed ugniataniem mm/10 425
CTM 0191 NLGI   0
CTM 0022 Ciężar właściwy w temperaturze (25 ° C) g/ml 1,9
ASTM D445 –IP71 Lepkość oleju bazowego  w temperaturze 20 ° C cSt 1525
ASTM D445 –IP71 Lepkość oleju w temperaturze 40 ° C cSt 420
ASTM D445 –IP71 Lepkość oleju w temperaturze 100 ° C cSt 40
ASTMD2596-IP239 Test 4-kulowy Obciążenie zespawania kg 500
ASTMD2596-IP239 Test 4-kulowy Wskaźnik wytrzymałości na zużycie przy obciążeniu kg 106
  Rozpuszczalny w: Fluorowane rozpuszczalniki
  Rozpuszczalność w wodzie: nierozpuszczalny
  Temperatura zapłonu ° C > 300
Certyfikaty Certyfikat NSF Nr. 123720   H1
Certyfikaty DIN V 10517  aktualny DIN EN ISO 21469: 2006-05 Smary spożywcze
Certyfikaty FDA 21 CFR 178.3570 – Smary do przypadkowego kontaktu z żywnością.
Certyfikaty Certyfikat HALAL Nr. C-912-350-05-03/3U

CTM (Korporacyjna metoda badań) odpowiadają standardowym testom ASTM w większości przypadków.

ASTM: Amerykańskiego Towarzystwa Badań i Materiałów.

MIL: Military Specification and Standards.

ISO: Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna

DIN: Deutsche Industrie Norm

Inne normy i atesty : Nie zawiera: węglowodorów mineralnych, produktów pochodzenia zwierzęcego, olejków orzechowych ani składników genetycznie zmodyfikowanych, Szerpoki zakres temperatury pracy ,  doskonałe parametry techniczne do pracy przy ultra wysokich obciążeniach (obciążenie spawania 500 kg), ekstremalna stabilność w wysokich, smar o długotrwałym działaniu , doskonała wodoodporność i odporność chemiczna. Technologia DETEX – detektory, FOODLUBE Endure 00 nie zawiera: węglowodorów mineralnych, materiałów pochodzenia zwierzęcego, olejków orzechowych ani genetycznie zmodyfikowanych składników.
 FOODLUBE Endure 00 jest wytwarzany wyłącznie z składników wymienionych w FDA.

Opakowania: 525 g (kaseta)-15503

Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od 1 ° C do 40 ° C. Okres trwałości wynosi 5 lat od daty produkcji

Tagi: smar do łańcucha z atestem spożywczym, smar z atestem NSF, smar do łańcuchów piekarniczych.

Płynny smar wzmocniony PTFE (PTFE) i odatkami EP oraz AW  do smarowania łańcuchów, kół zębatych, łożysk 

Smar do łańcucha piekarni Rocol FOODLUBE Endure