Smar do łańcucha piekarni Rocol FOODLUBE Endure 00.
Płynny smar z perfluorowanego poliestru (PFPE), wzmocniony PTFE (PTFE) i odatkami EP oraz AW do smarowania łańcuchów, kół zębatych, łożysk i innych powierzchni ciernych. Jest także idealny do zastosowania w przekładniach, łożyskach ślizgowych, małych zębatkach, prowadnicach, sworzniach, zaworach, tłokach, śrubach itp.
Środek smarny ma bardzo wysoką odporność i odporność na działanie środków chemicznych, w szczególności środków stosowanych podczas przemywania alkalicznymi substancjami żrącymi, co prowadzi najczęściej do znacznego zwiększenia okresów smarowania.
Smar do łańcucha piekarni Rocol FOODLUBE Endure 00 nie ma negatywnego wpływu na środowisko oraz jest kompatybilny z gumą , tworzywami sztucznymi i metalami.
Smar do łańcucha piekarni Rocol jest kompatybilny z innymi smarami perfluoropolieterowymi firmy Rocol.
Sposób użycia: nakładać smar ręcznie lub za pomocą urządzenia przeznaczonego do nakładania lepkich cieczy. Dokładnie wyczyść węzeł smarny przed nałożeniem smaru Smar Foodlube Endure 00 nie powinien być mieszany z żadnymi innymi smarami.
Podstawowe dane produktu Rocol FOODLUBE Endure 00 | |||
Norma | Treść | Jedn. | Wynik |
Kolor | Bezbarwno-biały | ||
Konsystencja | Gęsty płyn o wysokiej lepkości | ||
Skład: baza – perfluorowany poliester (PFPE), zagęszczacz – politetrafluoroetylen (PTFE), dodatki EP, dodatki przeciwzużyciowe AW. | |||
Temperatura pracy | ° C | -25 do 280 | |
ISO 2137 | Penetracja przed ugniataniem | mm/10 | 425 |
CTM 0191 | NLGI | 0 | |
CTM 0022 | Ciężar właściwy w temperaturze (25 ° C) | g/ml | 1,9 |
ASTM D445 –IP71 | Lepkość oleju bazowego w temperaturze 20 ° C | cSt | 1525 |
ASTM D445 –IP71 | Lepkość oleju w temperaturze 40 ° C | cSt | 420 |
ASTM D445 –IP71 | Lepkość oleju w temperaturze 100 ° C | cSt | 40 |
ASTMD2596-IP239 | Test 4-kulowy Obciążenie zespawania | kg | 500 |
ASTMD2596-IP239 | Test 4-kulowy Wskaźnik wytrzymałości na zużycie przy obciążeniu | kg | 106 |
Rozpuszczalny w: | Fluorowane rozpuszczalniki | ||
Rozpuszczalność w wodzie: | nierozpuszczalny | ||
Temperatura zapłonu | ° C | > 300 | |
Certyfikaty | Certyfikat NSF Nr. 123720 | H1 | |
Certyfikaty | DIN V 10517 aktualny DIN EN ISO 21469: 2006-05 | Smary spożywcze | |
Certyfikaty | FDA 21 CFR 178.3570 – Smary do przypadkowego kontaktu z żywnością. | ||
Certyfikaty | Certyfikat HALAL Nr. C-912-350-05-03/3U |
CTM (Korporacyjna metoda badań) odpowiadają standardowym testom ASTM w większości przypadków.
ASTM: Amerykańskiego Towarzystwa Badań i Materiałów.
MIL: Military Specification and Standards.
ISO: Międzynarodowa Organizacja Normalizacyjna
DIN: Deutsche Industrie Norm
Inne normy i atesty : Nie zawiera: węglowodorów mineralnych, produktów pochodzenia zwierzęcego, olejków orzechowych ani składników genetycznie zmodyfikowanych, Szerpoki zakres temperatury pracy , doskonałe parametry techniczne do pracy przy ultra wysokich obciążeniach (obciążenie spawania 500 kg), ekstremalna stabilność w wysokich, smar o długotrwałym działaniu , doskonała wodoodporność i odporność chemiczna. Technologia DETEX – detektory, FOODLUBE Endure 00 nie zawiera: węglowodorów mineralnych, materiałów pochodzenia zwierzęcego, olejków orzechowych ani genetycznie zmodyfikowanych składników.
FOODLUBE Endure 00 jest wytwarzany wyłącznie z składników wymienionych w FDA.
Opakowania: 525 g (kaseta)-15503
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze od 1 ° C do 40 ° C. Okres trwałości wynosi 5 lat od daty produkcji
Tagi: smar do łańcucha z atestem spożywczym, smar z atestem NSF, smar do łańcuchów piekarniczych.