Uniwersalny smar Fin Food Grease 2 do łożysk, do zastosowań w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. o wysokiej wydajności, wzbogacony MicPol®. Nadaje się specjalnie do smarowania maszyn przeznaczonych do przetwarzania żywności. Oferuje doskonałą ochronę urządzeń oraz zapewnia znaczne dłuższą trwałość smaru, wpływającą na bezproblemową eksploatację. Certyfikat NSF®-H1 oznacza możliwość stosowania w środowisku, w który możliwy jest niezamierzony kontakt z artykułami spożywczymi, napojami lub lekarstwami. Jest to środek zalecany przez czołowych producentów maszyn do przetwarzania żywności do stosowania w otoczeniu bezpiecznym dla żywności.
Właściwości i zalety. Zapobiega tarciu i zużyciu lepiej niż konwencjonalny smar
    Chroni przed wodą i zanieczyszczeniami
    Zapobiega rdzewieniu i korozji
    Ma dobrą przyczepność
    Przezroczysty, co ułatwia kontrolę wzrokową

Przykłady zastosowania. Doskonały wybór do smarowania elementów maszyn stykających się z artykułami spożywczymi, włącznie z łożyskami w maszynach napełniających, pakujących, wtryskarkach, mieszarkach i prasach, w prowadnicach ślizgowych, kołach zębatych i w przypadku wielu innych zastosowań.
Dane techniczne
Kolor  biały
Skład  biały olej medyczny, polibutyleny, MicPol®, zagęszczacze i dodatki
N.L.G.I. Grade (ASTM D217)  2
Temperatura zastosowania  -20°C do +150°C
Współczynnik DN  250 000

Tagi:Nadaje się specjalnie do smarowania maszyn przeznaczonych do przetwarzania żywności. Oferuje doskonałą ochronę urządzeń oraz zapewnia znaczne dłuższą trwałość smaru, wpływającą na bezproblemową eksploatację. Certyfikat NSF®-H1

Do smarowania elementów maszyn stykających się z artykułami spożywczymi,  kołach zębatych i w przypadku wielu innych zastosowań. Certyfikat NSF®-H1

Uniwersalny smar Fin Food Grease 2 do łożysk