Uniwersalny smar Fin Food Grease 2 do łożysk, do zastosowań w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. o wysokiej wydajności, wzbogacony MicPol®. Nadaje się specjalnie do smarowania maszyn przeznaczonych do przetwarzania żywności. Oferuje doskonałą ochronę urządzeń oraz zapewnia znaczne dłuższą trwałość smaru, wpływającą na bezproblemową eksploatację. Certyfikat NSF®-H1 oznacza możliwość stosowania w środowisku, w który możliwy jest niezamierzony kontakt z artykułami spożywczymi, napojami lub lekarstwami. Jest to środek zalecany przez czołowych producentów maszyn do przetwarzania żywności do stosowania w otoczeniu bezpiecznym dla żywności.
Właściwości i zalety. Zapobiega tarciu i zużyciu lepiej niż konwencjonalny smar
Chroni przed wodą i zanieczyszczeniami
Zapobiega rdzewieniu i korozji
Ma dobrą przyczepność
Przezroczysty, co ułatwia kontrolę wzrokową
Przykłady zastosowania. Doskonały wybór do smarowania elementów maszyn stykających się z artykułami spożywczymi, włącznie z łożyskami w maszynach napełniających, pakujących, wtryskarkach, mieszarkach i prasach, w prowadnicach ślizgowych, kołach zębatych i w przypadku wielu innych zastosowań.
Dane techniczne
Kolor biały
Skład biały olej medyczny, polibutyleny, MicPol®, zagęszczacze i dodatki
N.L.G.I. Grade (ASTM D217) 2
Temperatura zastosowania -20°C do +150°C
Współczynnik DN 250 000
Tagi:Nadaje się specjalnie do smarowania maszyn przeznaczonych do przetwarzania żywności. Oferuje doskonałą ochronę urządzeń oraz zapewnia znaczne dłuższą trwałość smaru, wpływającą na bezproblemową eksploatację. Certyfikat NSF®-H1