Interflon Food Lube GSCOlej sprężarkowy o bardzo wysokiej stabilności utleniania

 Bezpieczny dla żywności olej mineralny z certyfikatem NSF-H1, do sprężarek śrubowych z wtryskiem oleju, o bardzo wysokiej stabilności utleniania, a tym samym zapewniający optymalne doprowadzanie oleju oraz jego szybkie rozprowadzanie w komorze sprężania. Dopuszczony przez wielu znanych producentów sprężarek śrubowych. Zmniejsza tarcie i zużycie, poprawia szczelność komór sprężania i zapobiega korozji. Wysoka stabilność pod względem utleniania ogranicza do minimum powstawanie pozostałości. Długi okres trwałości. Zwłaszcza tam, gdzie wyciekający olej sprężarkowy mógłby spowodować w sprężonym powietrzu zagrożenie dla artykułów spożywczych, paszy dla zwierząt lub też produktów farmaceutycznych zaleca się zastosowanie produktów posiadających certyfikat NSF-H1.
Właściwości i zalety

    Mniejsza ilość szlamu w osadniku oleju
    Zapobiega podciekaniu warstwy smaru przez wodę ze skroplin podczas ochładzania
    Doskonała stabilność utleniania
    Niewielkie parowanie
    Mała skłonność do koksowania
    Bardzo dobre uszczelnienie komory sprężania.

Przykłady zastosowania

Sprężarki śrubowe w przemyśle spożywczym, paszowym i farmaceutycznym oraz ogólne zastosowania przemysłowe.
Dane techniczne
Kolor  przezroczysty
Skład  mieszanina oleju mineralnego, bezpiecznego dla żywności, oraz dodatków
Temperatura zastosowania  -10°C do +120°C
Lepkość dynamiczna @20°C (ASTM D2983)  140 mPas

Tagi: Sprężarki śrubowe w przemyśle spożywczym, paszowym i farmaceutycznym

mineralny olej spręzarkowy

Interflon Food Lube GSCOlej sprężarkowy