Syntetyczny olej do łańcuchów Fuchs Cassida Chain Oil 1500 Spray. Zaprojektowany do smarowania łańcuchów w urządzeniach przemysłu spożywczego, posiadający doskonałe parametry eksploatacyjne i właściwości przeciwzużyciowe.
Olej CASSIDA CHAIN OIL 1500 spray ma zastosowanie w przemyśle spożywczym i w przemyśle opakowań spożywczych do smarowania wszelkiego rodzaju łańcuchów napędowych i transportowych. Właściwości tego oleju pozwalają na doskonałe przywieranie, minimalizując efekt siły odśrodkowej i wymywania oleju zarówno przez ciepłą jak i zimną wodą. Dzięki doskonałym właściwościom antykorozyjnym i zabezpieczeniu przed zużyciem nawet w środowiskach wilgotnych, wodnych i agresywnych, pozwala na wydłużenie żywotności łańcuchów, redukując ewentualny czas przestojów maszyny. Cassida Chain Oil 1500 Spray nie oddziaływuje ujemnie na powszechnie używane w przemyśle spożywczym uszczelki i elastomery. Posiada neutralny zapach i smak.
Wskaźniki |
Jednostka |
Wynik |
Metoda badań |
Zakres temperatur pracy |
° C |
Od -10 ° C do 140 ° C (na krótki czas do 150 ° С) |
|
Numer rejestracyjny NSF |
144791 |
||
Gęstość w 15 ° C |
g / ml |
0,865 |
ISO 12185 |
Kin. Lepkość w temperaturze 40 ° C |
mm 2 / s |
1400 |
ISO 3104 |
Specyfikacje i certyfikaty NSF H-1 nr 144791, NSF ISO 21469 ,Kosher ,Halal.
Zarejestrowany w NSF (klasa H1) do smarów przeznaczonych do stosowania w miejscach, gdzie istnieje możliwość przypadkowego kontaktu smaru z żywnością.
Zgodnie z wymaganiami US 21 CFR 178.3570 należy unikać kontaktu smaru z żywnością, jeśli to możliwe. W przypadku przypadkowego kontaktu stężenie tego produktu w żywności nie powinno przekraczać 10 ppm (10 mg / kg żywności). W krajach i / lub regionach, w których ustawodawstwo lokalne nie ustala maksymalnego dopuszczalnego stężenia, zaleca się stosowanie tej samej wartości dopuszczalnej 10 ppm, ponieważ w stężeniu nieprzekraczającym tego, smary Cassidy nie nadają niepożądanego smaku, zapachu lub kolorowi żywności, a Również nie mają negatywnego wpływu na zdrowie człowieka.
Zgodnie z technologią produkcji należy używać tylko ilości środków smarnych niezbędnych do zapewnienia prawidłowego smarowania oraz w przypadku stwierdzenia nadmiernego smaru w produktach, podjąć właściwe środki.
Tagi:Olej w spray, Fusch Cassida, przemysł cukierniczy, Atesty, Maszyny pakujące.